NAPOLITANA SALAT
Forret el. tilbehør til 4 personer
Ingredienser:
200 g Napolitana salatmix
12 skiver parmaskinke
150-200 g pecorini ost (eller anden fast ost af komælk)
1 lille glas gode oliven
1 glas soltørrede tomater
1 glas grillede artiskokhjerter
1 pk grissini
Brændt citron vinaigrette:
2 citroner
2 dl olivenolie
1 glas bærkapers
1 stænk trøffelolie
Fremgangsmåde:
Skyl salaten og fordel den sammen med oliven, soltørrede tomater og ¼ grillede artiskokhjerter på 4 tallerkener.
Pecorini deles i tern af 2 gange 2 cm og ristes gyldne på en hed tør pande.
Anret derefter på toppen af salaten sammen med parmaskinke, og server med grissini.
Vinaigrette:
Grill citroner på en tør pande og pres saften ned i olien sammen med grofthakkede bærkapers og smag til med peber og trøffelolie.
Vinaigretten hældes over salaten eller serveres ved siden af alt efter temperament.